Portofoliu

Magazin central

 • bd. Ștefan Cel Mare, 3
 • 843,7 м2.
 • 1 etaj

Facilitatea este situată în centrul Chișinăului, în sectorul Centru, bul. Ștefan Cel Mare, 3, la etajul I al unui bloc de 9 etaje de locuit, zona este amenajată cu clădiri rezidențiale, comerciale și administrative de 5-10 etaje.


Teritoriul adiacent magazinului este teren public și aparține Primăriei Municipiului Chișinău, amenajat cu pavaj asfaltat, plăci de pavaj, parcare și amenajarea teritoriului cu arbori pereni, ceea ce creează abordări convenabile către magazin și acces auto.


Stațiile de transport public de troleibuz și autobuz sunt situate la o distanță de 100 de metri de magazin, ceea ce creează o legătură convenabilă de transport cu orice zonă a orașului.


Fațada principală a magazinului are vedere la linia clădirii „Roșie”, bd. Ștefan Cel Mare, fațada curții se învecinează cu curtea utilității a unui imobil de locuit.


Dacă este necesar, zona mercantilă a centrului comercial poate fi extinsă.


Centrul comercial este încorporat și atașat unei clădiri rezidențiale cu nouă etaje.


Suprafața utilă totală este de 843,7 m2.


Înalțimea spațiului de la podea la tavan este de 3,00 m.


Obiectul este dotat cu o intrare prin fațada curții.


Clădirea în care se află obiectul este realizată dintr-un cadru din beton armat, structurile de împrejmuire - un cazan și vitralii metal-plastic.


Pereții portanți exteriori și interiori ai magazinului sunt din beton și ceaun, grosimea peretelui este de 0,40 - 0,50 m, pereții interioare sunt cărămidă și ceaun.


Pardoseli: la etaj - gresie, in spații administrative și birouri - linoleum, gresie.


Decorațiuni interioare: în zona de vânzare - tapet lichid, tavane false ,,Armstrong'' cu lămpi încorporate, în restul incintei - tencuieli, zugrăveli, var, tapet.


Finisaje exterioare: fațada principală - vitralii, parament cu gresie de cazan, subsolul este placat cu granit. Fațadele laterale și din curte sunt tencuite cu mortar de nisip-ciment.


Facilitatea este dotată cu:

 • Instalații sanitare din rețelele orașului
 • Sistem de canalizare menajer racordat la rețeaua orașului
 • Alimentare cu energie din rețelele orașului cu un tablou de distribuție separat
 • Incălzire apă, centrala, din rețelele orașului
 • Securitate automată, alarmă de incendiu


,,PLAZA'' - Municipiul Chișinău ,,Botanica"

 • str. Brâncuși, 3
 • 7542 м2.
 • 2 etaje

Centrele comerciale și de divertisment „PLAZA” și „PLAZA-PLUS”, situate în Sectorul Botanica de pe strada Brâncuși 3, au fost puse în funcțiune în anul 2003 și fac parte din rețeaua republicană de centre comerciale sub un singur brand „PLAZA”, care include și 4 clădiri comerciale: în Sec. Centru și Sec. Ciocana din mun. Chișinău, în Orhei și în municipiul Bălți.


Suprafața totală a centrelor comerciale este de 7.542 m2, iar lucrările de proiectare sunt în curs de desfășurare pentru creșterea acesteia prin punerea în funcțiune a spațiului comercial suplimentar. Centrele sunt dotate cu toate utilitățile necesare și un sistem modern de ventilație și aer condiționat.


Ținând cont de locația convenabilă și soluția de proiectare a clădirilor centrelor comerciale, activitățile de producție și comerț ale centrului comercial „PLAZA” sunt pe deplin concentrate pe asigurarea de calitate a nevoilor sociale ale populației din sectorul Botanica. La primul etaj al blocului, pentru comoditatea vizitatorilor, se află un supermarket de produse alimentare și produse aferente Pieței GREEN HILLS, o cunoscută rețea comercială din Chișinău, un magazin de pantofi „Zorile” și un magazin de lenjerie „MILAVITSA”. ”. Etajul doi al centrului comercial este ocupat de un magazin renumit care comercializează produse electrice de uz casnic „Alina Electronic”. Pentru a organiza recreere sportivă și culturală pentru locuitorii sectorului Botanica, pe teritoriul centrului funcționează Clubul de Fitness ,,Niagara'' și clubul de Bowling ,,PLAZA-Bowling''.


De asemenea, pentru comoditatea vizitatorilor, centrul comercial „PLAZA” dispune de două sucursale bancare și terminale bancare pentru primirea plăților de la clienți.


În fața intrării centrale și laterale în clădire se află o parcare mare, utilată pentru 103 mașini, care garantează un serviciu confortabil pentru proprietarii de mașini și asigură un flux de vizitatori din alte sectoare ale Municipiului Chișinău.


Proprietarul centrului comercial ,,PLAZA'' este Societatea pe Acțiuni ,,Melodia'', care a construit și a dat în exploatare independent trei obiecte comerciale similare: centrul comercial ,,PLAZA'' - Ciocana, centrul comercial ,,PLAZA'' - Orhei și centrul comercial ,,PLAZA'' - Bălți.


Astăzi centrul comercial „PLAZA” de pe strada Brâncuși 3 este una dintre cele mai vizitate facilități sociale și culturale, care a fost apreciată atât de locuitorii sectorului Botanica, cât și de alți vizitatori ai capitalei noastre.

,,PLAZA'' – Municipiul Chișinău „Ciocana”

 • str. A. Russo, 28
 • 6000 м2.
 • 2 etaje

Clădirea centrului comercial este încadrată în termeni de 38,5 x 53,5 m. Garduri de perete - panouri de perete tip sandwich, izolație - plăci de vată minerală, grosime 100 mm.


Cadrul clădirii este metalic. Grila de coloane este de 6,0 x 8,0 m. O parte a clădirii cu dimensiunile de 12 x 31,5 m este cu trei etaje + subsol la o cotă de 3.200. Înălțimea primului etaj este de 4,5 m, înălțimea etajului al doilea este de 3,3 m, înălțimea etajului al treilea este de 3,0 m.


La subsol, la etajele II si III, se află birouri și administrație, la etajul I și rampa - descărcare marfă, un depozit, local culinar.


O parte a clădirii cu dimensiunile 41 x 31,5 m în plan este cu două etaje. Înălțimea primului etaj este de 4,5 m. Etajul al doilea este acoperit cu ferme metalice, ceea ce a făcut posibilă completarea lui ca hol, fără coloane.


La parter se află un supermarket „GREEN HILLS”, o farmacie, o bancă. La etajul doi - „Alina Electronic”, „GREEN HILLS”, produse cosmetice.


Acoperișul este înclinat. Acoperire - panouri de acoperis tip sandwich, izolație - plăci de vată minerală, grosime 120 mm.


Inginerie și comunicații.


Lifturi.


Transportul mărfurilor se realizează cu două lifturi cu o capacitate de ridicare de 1000 kg. A fost instalată o scară rulantă pentru a transporta vizitatorii la etajul doi.


Alimentare electrică.


Alimentarea centrului se realizează prin două linii de cablu din stația nr. 983 cu două transformatoare cu o capacitate de 630 KVA fiecare.


Încălzire, ventilație, aer condiționat.


Pentru încălzirea apei și încălzirea localurilor, există o cameră cu trei cazane de uz casnic montate pe perete, cu o capacitate de 45 kW.


Pentru climatizarea zonelor de vânzare (încălzire, răcire), pe acoperiș sunt instalate 5 cazane pe gaz (Roof-top) cu o capacitate de 2 unități de 240 KW fiecare, 2 unități de 150 KW, 1 unitate de 90 KW


Alimentare cu apă și canalizare.


Sursa de alimentare cu apă este rețeaua de alimentare cu apă aflate Ø 300 mm pe str. Ginta Latină. Rețeaua este circulară. Apele uzate industriale sunt evacuate în rețelele urbane aflate pe str. Ginta Latină.

,,PLAZA'' (Bălți)

 • str. N.Iorga, 11
 • 807,1 м2.
 • 2 etaje

Centru comercial "PLAZA" de pe str. N. Iorga din Bălți, dat în exploatare în ianuarie 2009, se află în zona centrală a orașului. În apropiere se află o zonă rezidențială confortabilă, complexul METRO, centrul comercial BOMBA, stația de autobuz, strada centrală ,,Ștefan Cel Mare''.


Clădirea este de tip cadru cu 2 etaje, cu grilă de coloane la etajul 16 x 9 metri. Dimensiunile clădirii sunt de 85 x 50 metri. Înălțimea primului etaj (de la podea la tavan) este de 4,7 metri, înălțimea etajului al doilea este de la 4,3 metri de la fațada laterală până la 6,1 metri în partea centrală a centrului comercial.


Pe laterala fațadei posterioare, la etajul 4, se află o cameră de cazane și încăperi pentru un sistem de evacuare a fumului.


Pentru confortul vizitatorilor, în centru sunt instalate scări rulante.


Pereți.


Pereții exteriori sunt realizați din panouri sandwich cu o grosime de 120 mm. Umplutura "Sandwich-ului" este o placă de vată minerală. Pereții despărțitori care separă sălile comerciale și de sport de spațiile tehnice și auxiliare sunt din cărămidă, compartimentele interioare ale birourilor sunt din gips-carton, fațadele principale și laterale sunt dotate cu vitralii.


Etaje.


Pardoselile din holuri și încăperi tehnice sunt realizate din gresie de calitate îmbunătățită "Porcenalat". În spațiile administrative și de birouri - linoleum. Există un covor în incinta clubului de Fitness și a sălii de slot machine.


Plafoane.


În toate încăperile sunt tavane cu balamale de tip Armstrong, în holul central sunt tavane metalice arcuite.


Complexul comercial conține:


La etajul 1:

Supermarket ,,GREEN HILLS''

Supermarket ,,Alina Electronic''

Un restaurant

Club de noapte


La etajul al doilea:

Bowling 8 benzi

Club de Fitness

O cafenea

Sală de slot machine

Ingineria și suportul tehnic al centrului.


Alimentare electrică.


Centrul dispune de o stație proprie TP-2X400 RU-04 kV, care este alimentată de două surse independente (substația nr. 353 și linii de 10 kV). După fiabilitatea alimentării cu energie electrică, centrul comercial aparține consumatorilor din categoria II.


Ventilație, încălzire și aer condiționat.


Pentru a asigura încălzirea, ventilația și aerul condiționat pe acoperiș, există 7 aparate de aer condiționat Roof Top cu o capacitate de 150 kW fiecare.


Pentru încălzirea spațiilor de birouri și încălzirea apei calde, la etajul trei a fost instalată o cameră cu două cazane de apă caldă cu o capacitate totală de 930 kW. Lucrarea cazanului este automatizată.


Alimentare cu apă și canalizare.


Alimentarea cu apă a centrului se realizează din conducta principală de apă a orașului, situată de-a lungul str. N. Iorga.


Centrul este racordat la principalele rețele de canalizare menajeră fecale și pluviale.


Sisteme tehnice de protecție.


Centrul este dotat cu un sistem modern de stingere a incendiilor, un sistem automat de îndepărtare a fumului și avertizare, precum și echipamentul necesar de stingere a incendiilor. Centrul este dotat cu facilități moderne de comunicare.

,,PLAZA'' (Orhei)

 • str. Unirii, 57
 • 7000 м2.
 • 1 etaj

S.A. „Melodia” a pus în funcțiune în decembrie 2008 un centru de producție și comercial situat în Orhei la intersecția autostrăzilor internaționale Chișinău-Bălți-Kiev, Chișinău-Rezina cu o suprafață totală de 7000 m2.


Centrul de producție și comercial a fost finalizat prin reconstrucția fostei clădiri a clădirii de producție a unei fabrici de mobilă. Clădirea este cu un etaj, un cadru cu pasul coloanei de 6 x 18 metri. Stâlpii și grinzile sunt prefabricate, din beton armat. Înălțimea până la partea de jos a grinzii este de 4,8 m.


Pereții laterali ai fațadelor posterioare și laterale sunt din panouri de beton expandat din argilă, izolați cu vată minerală și acoperiți din exterior cu profil metalic Lindap. Vitraliile cu geam termopan sunt realizate din lateralul fațadei principale.


Acoperișul este format din plăci nervurate din beton armat cu izolație, acoperite cu 3 straturi de material de acoperire moale. Acoperișul dispune de 5 luminatoare cu dimensiunile de 6 x 48 metri (fiecare).


Pardoselile din toate încăperile sunt armate, din beton cu cușca de armare și acoperite cu gresie Parcelanat. Designul pardoselilor permite instalarea diverselor echipamente tehnologice și libera circulație a vehiculelor tehnice.


Centrul comercial este împărțit condiționat în 3 zone prin compartimentări ale cazanului.


Dispunerea interioară a zonelor este realizată din gips-carton și pereții despărțitori cu vitralii, ceea ce facilitează demontarea acestora și realizarea de noi pereții despărțitori interne în conformitate cu cerințele tehnologice de producție. Acesta prevede amplasarea instalațiilor administrative, auxiliare, de depozitare din partea fațadei din spate a clădirii auxiliare. Toate zonele au camere pentru personal, mese, dușuri, toalete și alte dotări necesare. Aceste spații sunt prevăzute cu încălzire, sisteme moderne de ventilație și aer condiționat. În incinta auxiliară existentă este posibilă găzduirea personalului (vestiare, dușuri, etc.) de la 500 de persoane și mai mult.


Centrul dispune de o cafenea-sufragerie cu 200 de locuri. Sala de mese este gazificată și autonomă (are intrare separată față de fațada din spate).


Dimensiunea clădirii de producție în termeni de 103m x 60m


Suport de inginerie. Centrul este prevăzut cu stație proprie cu două transformatoare cu o capacitate totală de 1600 kVA.


O alimentare cu apă și o conductă de gaz de presiune medie sunt conectate la centru din rețelele principale ale orașului. Există un sistem de canalizare menajeră pentru fecale și pluviale. Unitatea dispune de un sistem modern de aer conditionat, ventilație și încălzire ( sunt instalate 7 aparate de aer condiționat pe acoperiș „Roof-Top” și o cameră de cazane pe gaz cu două cazane.


Obiectul este prevăzut cu căi de acces convenabile cu trecere de-a lungul întregului perimetru al clădirii. Suprafața totală asfaltată este de aproximativ 8000 m2, inclusiv o parcare - 4000 m2.


Suprafața întregului teren, inclusiv clădirile, este de 1,85 hectare. Suprafața terenului liber situat în fața fațadei principale a centrului este de 0,5 hectare.


Centrul de producție și comercial este învecinat cu o clădire administrativă cu trei etaje, cu o suprafață de 1200 m2. Clădirea este supusă renovării în conformitate cu cerințele tehnologice viitoare.


Referință: Orașul Orhei este situat la 45 km de Chișinău. Acesta găzduiește aproximativ 30 de mii de oameni. Orhei are un număr de întreprinderi care angajează 100 de persoane și mai mult, inclusiv:


Fabrica de conserve ,,Orhei Vit'', Fabrica de încălțăminte ,,Gabiny SA'', Fabrica de lactate ,,Orlact'', Crama ,,Orhei-Vin'', Brutăria ,,Orhei'', Fabrica de textile ,,Galanța'', etc.


Orașul Orhei este învecinat cu 9 așezări cu un număr total de 19.000 de locuitori, inclusiv următoarele sate:


Step-Soci - 2017 persoane, Mitoc - 2744 persoane, Pelivan - 3716 persoane, Braviceni - 2005 persoane, Cecolteni - 2281 persoane și altele.

Partenerii noștri